Defense Architecture – is an initiative developed by BACUBirou pentru Artă şi Cercetare Urbană (Bureau for Art and Urban Research). Our approach is focused on protection of built heritage and the research within the borders of the former Eastern bloc, we advocate for the protection of the Socialist Modernism architecture erected in the period between 1955-91. We are dealing with the protection / monitoring / research / preservation of the current state of those cities, including the buildings, monuments, parks, squares, entire districts and green areas, etc. In the first phase of this project we will concentrate on the analysis / research / study, followed by the second phase, when we will elaborate regulations and will deal with education of local authorities and inhabitants of those protected areas, through a legislative program concerning the architectural stylistics of the buildings/districts erected in socialist era.

 

RO

Hartă interactivă – Bază de Date – DEFENSEARCHITECTURE.COM – „Arhitectura de Apărare” – Centura de fortificații a Bucureștiului și alte regiuni întărite din România.

Arhitectura de Apărare a anilor 1884-1915

Centura de fortificații a Bucureștiului și alte regiuni întărite din România

B.A.C.U. 2020

Proiectul face parte din cercetarea aprofundată desfășurată pe parcursul anilor 2012-2020 pe teritoriul României, și nu numai, și face parte din Programul „Defense Architecture”, inițiat de B.A.C.U. cu scopul protejării patrimoniului militar construit în perioada 1884-1915. Demersul este axat pe revitalizarea și conservarea clădirilor și structurilor militare din mai multe regiuni din Europa, inclusiv România. În acești ani, membrii B.A.C.U. au întreprins activități de cercetare, identificare, monitorizare, protejare și includere în inventarul asociației a structurilor militare de patrimoniu, cu intenția de a le clasa ulterior pe cele mai valoroase și de a le include pe lista monumentelor istorice. Chiar dacă unele sunt teoretic protejate de stat, ele se află totuși într-o stare avansată de degradare sau au fost reabilitate inadecvat.

Baza de date si harta interactivă a structurilor militare din România  este o mică parte din cercetarea aprofundată a Asociației B.A.C.U. desfășurată pe parcursul anilor 2012-2020 pe întreg teritoriul României. În acești ani BACUBirou pentru Artă şi Cercetare Urbană (Bureau for Art and Urban Research). a întreprins activități de cercetare, identificare, monitorizare, protejare și includere în inventarul asociației a structurilor militare, cu intenția de a le include ulterior pe cele mai valoroase pe Lista monumentelor istorice (LMI) a României. Cercetarea extinsă a programului „Defense Architecture“ va putea fi accesată și prin intermediul aplicației DefenseArchitecture.com din Apple Store sau Google Play.
Harta patrimoniului militar include câteva din obiectivele reprezentative ale României. În total, harta cuprinde peste 40 de strcucturi clasificate în cate  5  secțiuni atat pentru Forturi cat si pentru Baterii : Tip1, Tip2, Tip3, Tip 4, Tip 5, etc. Obiectivele incluse sunt însoțite de o descriere și informații scuccinte privind autorii și data execuției, ce transformă harta într-un instrument independent de identificarea a structurilor militare. Scopul acestui proiect este de a atrage atenția asupra unicității și valorii patrimoniului militar și, nu în ultimul rând, de a susține eforturile Asociației B.A.C.U. de includere pe LMI și de protejare a acestora. Chiar dacă unele sunt teoretic protejate de stat, ele se află totuși într-o stare avansată de degradare, unele vandalizate sau reabilitate inadecvat.

Proiectul a fost posibil cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România (O.A.R), din Timbrul de Arhitectură

 

Copyright

Materialele postate pe acest site ne apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor nostri si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest site.

The content of this site belongs to BACU and our collaborators and is protected under copyright law. You can use these materials only with the written consent of the author and quoting the source.