Curent state: Advanced state of degradation

Built in: 1890

Country: Romania

City: Domnesti

Street: Domnesti

Type: Battery type 3

Planning specialist:

Contributor:

RO:

Bateria de formă triunghiulară era prevăzută cu șanț doar pe frontul posterior (cu ziduri în aripă) și cazemată de contraescarpă.

Escarpa si contraescarpa erau nezidite, cu excepția frontului de gât care era semibastionat și zidit, alcătuind fațada cazărmii.

Construcția a început în 1890.

Armament prevăzut: 2 cupole cu obuziere de 210 mm dispuse pe umeri, flancate de câte o turelă cu eclipsă cu tunuri T.R. de 57 mm. Pe capitală era amplasată o cupolă cu un tun de 150 mm, în fața căreia se găsea o turelăa cu eclipsă pentru un tun T.R. de 57 mm și 3 tunuri T.R. de 57 mm pe „afet de ambrazură”, pentru flancare.

EN:

The triangle-shaped battery had a ditch only on the posterior front (walled on the sides) and a counterscarp casemate. The scarp and counterscarp were not walled, except for the gorge, whose wall, reinforced by half-bastions, made the façade of the barracks.
Construction began in 1890.

Mounted armament: 2 cupolas with 210 mm howitzers on the sides, each flanked by an eclipse turret with 57 mm rapid-fire guns. A cupola with a 150 mm gun was located on the capital and in front of it an eclipse turret with a 57 mm RF gun, while 3 flanking 57 mm RF guns on carriages were placed in embrasures.

Address

Our Address:

-

GPS:

44.433586, 25.965642

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-